Senioren in Actie

 

Palette biedt een zeer toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken platform voor communicatie en informatie, ontworpen voor mensen die niet veel ervaring hebben in de omgang met computers en internet.

PALETTE VERBINDT GEBRUIKERS MET DE ACTIVITEITEN DIE ZE FIJN VINDEN (PLUS DIENSTEN EN CURSUSSEN)

Wat betekent dat?

Gebruikers kunnen andere leden van Palette vertellen wie ze zijn (contactgegevens) en welke bezigheden ze leuk vinden (hobby, sport). Ze vertellen alleen wat ze willen delen met anderen, verder niets. Palette slaat deze gegevens op in een persoonsprofiel en andere gebruikers kunnen dit bekijken. Persoonlijke gegevens komen nooit buiten Palette terecht: de privacy van gebruikers is volledig gewaarborgd.

 

 

 

Palette laat evenementen zien die verband houden met de voorkeuren van de gebruiker. En bij ieder evenement kunnen gebruikers zien wie er nog meer geïnteresseerd is of al zeker weet dat hij/zij er naar toe gaat. Een gedeelde voorkeur is een goede reden om te kijken of er meer gezamenlijke interesses zijn. Met een intern bericht via het platform kunnen gebruikers afspreken om samen te gaan. Gedeelde interesses ontdekken en anderen kunnen bereiken via het platform, is een sterk kenmerk van Palette. Weinig andere platforms bieden dat.

 

 

Voorbeelden hoe het platform van Palette werkt:

 

 

 

Nadat een nieuwe gebruiker een persoonsprofiel heeft aangemaakt, zal Palette bijvoorbeeld tonen dat een groep senioren samen een uitstapje naar een leuke stad organiseert, of dat er een groep fietsers in de buurt actief is, of dat een bridgeclub bijeenkomt op nog geen drie straten afstand. Natuurlijk beslist de gebruiker zelf of hij/zijn actie onderneemt! Nog mooier: het platform werkt op meerdere manieren: mensen kunnen zien dat iemand naar een concert gaat en dan verder kijken in diens profiel of er meer overeenkomsten zijn. Het is goed mogelijk dat de concertganger een bericht krijgt van iemand die ook van wandelen houdt en die dt liever samen doet!

 

Ontwerp en ontwikkel met ons!

Palette is het resultaat van een voortdurend proces van samen ontwerpen en ontwikkelen met senioren. Zij vertellen ons wat ze willen en wat ze begrijpen (of niet). Wij den niets anders dan bouwen wat zij wensen…

 

Dit proces is nog niet voltooid: we hebben nog steeds uw kennis en ervaring nodig, want u kent uw eigen wensen en voorkeuren. We willen nou eenmaal niet dat Palette alleen geschikt is voor diegenen (jongeren) die heel gemakkelijk met computers en internet overweg kunnen. Het platform moet nuttig en aantrekkelijk zijn voor iedereen van 55 jaar en ouder. Dat is een behoorlijke uitdaging en we hebben uw help nodig om succesvol te zijn.

 

4

 

Als u ons wilt helpen, ga dan naar de contact pagina en bel of mail de contactpersoon in uw land. U kunt ook het formulier verder naar beneden op deze pagina invullen. De senioren die ons tot nu toe geholpen hebben, bevestigden dat het helemaal niet moeilijk was. Integendeel: het bleek heel plezierig om te doen!

 

IMG 20160815 164734143 HDR

Photo by Marlies van Kol

 

Alle functies van Palette zijn aangepast of afgestemd op de behoeften van senioren: een stem geven aan senioren is een leidend principe bij het ontwerpen en ontwikkelen in dit project.


PaletteV2 is de naam van een Europees innovatie project. The naam betekent: Participative Activity and Learning Environment offering Targeted ICT Tools for the Elderly. Het project ontvangt financiele steun uit het AAL-programme (Active and Assisted Living).

 

AAL logo