Palette Zakencentrum

 

Waarom zouden de overheid, de zorgsector en bedrijven investeren in Palette?:

 • Palette bevordert het gemeenschapsgevoel en het welbevinden van senioren in onze moderne samenleving
  • Het platform toont hen fijne, interessante activiteiten of evenementen, diensten and cursussen
  • Het verbindt senioren met anderen die soortgelijke interesses hebben
 • Palette draagt bij aan het opzetten van social gemeenschappen van senioren
 • Palette helpt senioren om actief te zijn, waardoor ze gelukkig en gezond blijven
 • Adverteerders bereiken op Palette de doelgroep van senioren (klanten, zie beneden)

Palette voegt waarde toe aan onze gehele samenleving!

 

Zakelijke leiding

De algemene coördinatie van de eerste exploitatie van Palette is de verantwoordelijk van de (Nederlandse) leider van het werkpakket “zakelijke ontwikkeling, marketing en informatie”:

Drs. Joost Thissen (Reflexion), +31 (0)499 323893, +31 (0)624465514, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Joost is zelf een 60+ senior).

 

Contactpersonen per land in het project:

Polen: Mr. Michał Kosiedowski (PSNC), T: (+48) 61858-21-01, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Roemenië: Mr. Marius Preda (SIVECO), T: (+40) 213023300, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Slovenië: Mag. Tanja K. Stjepanovič (PPI), T: (+386) 2231 0611, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zwitserland: Mr. Frederic Ehrler (HCUGE), T: (+41) 022 372-8697, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We nodigen alle geïnteresseerden (overheid, zorgsector, ouderenbonden) en bedrijven uit om contact op te nemen: laten we het leven van senioren verbeteren!

 

Test resultaten in de praktijk

De herhaalde sessies om gezamenlijk met senioren het platform te ontwerpen en te bouwen leveren sterk bewijs voor de gunstige effecten. Daarnaast is het platform ook nog eesn uitgebreid getest door een groot aantal senioren in alle deelnemende landen. Voor specifieke informatie over deze testen en de resultaten kunt u contact opnemen met de leider van het werkpakket “Gebruikersonderzoek”:

Dr. Henk Herman Nap (Vilans) +31 (0)30 789 2317, +31 (0)6 2281 0766, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klanten en belanghebbenden hebben baat bij Palette

Wij nodigen lokale overheden, sociale partners en bedrijven uit om samen met ons het welzijn van senioren in de samenleving te bevorderen. Hier volgt een lijst van mogelijke klanten en belanghebbenden voor het Palette platform:

 

Klanten

 1. Gemeenten beschikken over middelen om het welzijn van de bevolking te bevorderen. De verantwoordelijkheid voor de invulling van het beleid op lokaal niveau is verankerd in de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning).
 2. Pensioenfondsen kunnen investeren in sociale activiteiten: alles wat het welzijn en de gezondheid van senioren bevordert, is ook in hun belang.
 3. Ziektekostenverzekeraars willen investeren initiatieven die de gezondheid bevorderen: uit onderzoek blijkt dat actieve senioren gezonder zijn dan ouderen die stil zitten. Zij hechten ook aan het tonen van hun sociale betrokkenheid, hetgeen bijvoorbeeld blijkt uit het sponsoren van sportevenementen, niet alleen topsport, maar ook sport voor mensen met een beperking.
 4. Overheden ontwikkelen beleid en initiatieven: het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lanceerde recent een campagne om eenzaamheid onder senioren te bestrijden. Palette is een perfect instrument in die campagne.
 5. Zorgcentra kunnen het Palette platform aan hun cliënten (bewoners) aanbieden en zo bijdragen aan een actiever, gelukkiger en gezonder leven van hun bewoners.

Belanghebbenden

 1. Ouderenbonden (KBO-PCOB, ANBO, KBO-Brabant) komen krachtig op voor de belangen van senioren in onze samenleving: zij oefenen druk uit op politieke instanties op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Zij kunnen gemeenten wijzen op de wenselijkheid om Palette beschikbaar te maken voor senioren.
 2. Lokale initiatieven en verenigingen (de seniorenraad of de bridge club). Voor deze samenwerking richten we ons op dorpen stadswijken, meer dan op hele steden.
 3. Lokale bladen en TV kanalen: zij publiceren belangrijk nieuws voor het dorp of de regio. Wij zijn nadrukkelijk geen concurrent, maar werken complementair.
 4. Politieke partijen voor senioren, zoals “50+”. Deze partij is ook initiatiefnemer van het 50-Plus dating platform(!). Mensen verbinden door gezamenlijke interesses te laten zien en hen naar evenementen te laten gaan, past daar prima bij.
 5. Nationale bladen & TV kanalen met senioren als doelgroep (Plus Magazine, MAX Magazine, ZIN Magazine, Omroep MAX).

Advertisers

 1. Zij vinden de doelgroep van senioren verzameld op Palette: bijvoorbeeld om reizen en vakanties voor senioren te tonen.
 2. Palette biedt een duidelijke focus op lokale gemeenschappen (voor het lokale MKB).
 3. Door de interactieve functies van het platform kan het MKB effectief communiceren met haar doelgroep, waardoor de economisch kracht van senioren wordt geactiveerd. Adverteerders zullen alleen in Palette geïnteresseerd als het platform voldoende gebruikers heeft. Wij zoeken partners die werken met senioren om onze krachten te bundelen.

Adverteerders zullen alleen in Palette geïnteresseerd als het platform voldoende gebruikers heeft. Wij zoeken partners die werken met senioren om onze krachten te bundelen.

Andere zakelijke mogelijkheden

Een bruikbaar idee om een commercieel exploitatie op te bouwen het opnemen van het Palette Platform in een groter dienstenaanbod. Internet providers kunnen een aantrekkelijk combi-pakket aan senioren aanbieden. Naast internet-toegang kunnen ze het gebruik van Palette gratis aanbieden aan hun oudere abonnees. De kosten van het opnemen van Palette in hun aanbod, zouden verwaarloosbaar zijn (voor de abonnees), terwijl het totaalpakket meer te bieden heeft.