Miercuri, 09 Ianuarie 2019 13:20

Despre Palette în anul 2018 și la început de 2019

Written by

Pe parcursul anului 2018, partnerii de la Universitatea din București (UOB), România, au diseminat informații și au testat platforma Palette atât la cluburi de seniori din București cât și alături de utilizatori individuali. Ultimele luni ale anului 2018 au fost reprezentate de către testarea Alpha și testarea Beta a platformei Palette: două testări ce au avut ca scop familiarizarea utilizatorilor cu funcționalitățile finale Palette și creare de conturi individuale. La sfârșitul anului, în București, UOB s-a putut lăuda cu 24 de conturi create pe platforma Palette și cu aproximtiv 5 întâlniri cu potențiali utilizatori finali – atât utilizatori individuali cât și utilizatori membrii ai unui ONG din capitală..

Pentru anul 2019, UOB își propune să continue colaborarea atât cu ONG-urile cât și cu diferitele cluburi de seniori din București atât pentru prezentarea platformei față de cât mai mulți utilizatori cât și pentru a ajuta seniorii activi din România să se familiarizeze mai repede și mai ușor cu platformele de socializare.

În ultimele luni ale proiectului Palette, UOB dorește să ajungă în „casele” a cât mai mulți seniori.

 

 

Joi, 04 Octombrie 2018 08:43

Ziua Internațională a Vârstnicului cu Palette

Written by

Pe 1 Octombrie partenerii din România, de la Universitatea din București,  au sărbătorit Ziua Internațională a Vârstnicului la clubul de Seniori din Sectorul 2 al capitalei. Aproximativ 50 de seniori au organizat și au participat la recitaluri de poezii, de cântece sau la expoziții de pictură. Printre acestea, partnerii de la UB au venit în întâmpinarea seniorilor cu o prezentare detaliată a platformei Palette, invitând participanții să facă parte din grupul de utilizatori finali ai platformei. Mai mult de jumătate dintre cei prezenți s-au arătat entuziasmați de funcționalitățile platformei și mai ales de faptul că pot împărtăși și cu alți seniori din vecinătate activități și evenimente ce au loc în cadrul clubului de seniori.

           

Pe parcurusl lunii Octombrie, partenerii de la Universitatea din București vor disemina cât mai mult informații despre platforma dedicată vârstnicilor, în scopul de a extinde cât mai mult comunitatea utilizatorilor Palette.

                      

La finalul lunii iunie, SIVECO România împreună cu Universitatea din București își continuă întâlnirile cu seniorii din București, mergând de data aceasta în vizită la Asociația CARP ”Omenia”.

Asociația CARP ”Omenia” este o organizație neguvernamentală de caritate pentru pensionari, cu peste 42.000 de membri in Bucuresti si alte 8 judete. Scopul ei este de a acorda ajutor prin imprumuturi rambursabile și mai multe tipuri de servicii, printre care și cele de asistență și cele medicale.

Primiți cu mult interes și deschidere de către membrii asociațiai, cei doi parteneri au prezentat proiectul Palette acestora și unor posibili utilizatori finali, prezenți la asociație pentru a desfășura cursuri de engleză.

În timpul întâlnirii, Palette a stârnit interesul prin design și simplitatea utilizării, participanții făcându-și un cont și testând platforma. Potențialii utilizatori au oferit și feedback, idei noi pentru ca platforma să fie folosită într-un mod și mai apropiat de experiența și nevoile lor.

SIVECO România și Universitatea din București se vor întoarce la Asociația CARP ”Omenia”, pentru a implica seniorii întâlniți aici în activitățile proiectului și pentru a primi din nou feedback, pentru ca Palette să se apropie cât mai mult de nevoile și dorințele lor.

 

În luna mai, partenerii de la Univeristatea din București au părăsit capitala pentru o serie de prezentări ale proiectului European Palette și în alte orașe ale României.

Dna. Dr. Aurelia Curaj a dat startul serilor de prezentări în cadrul Conferinței Internaționale Bella ce a avut loc în orașul Iași în perioada 14-16 mai 2018. Tema generală „Îmbătrânirea-Risc sau Oportunitate” a introdus publicul participant și în universul Palette prin prezentarea partenerilor implicați, a sesiunilor de Focus Group și celor de Co-Creație desfășurate pe parcursul proiectului, dar și a funcționalităților platformei. Publicul a avut ocazia să se familiarizeze cu platforma Palette atât prin intermediul datelor generale oferite despre proiect cât și prin intermediul vizualizării platformei (filmul de prezentare, crearea contului, crearea unei activități, unui eveniment etc).

La sfârșitul prezentării, publicul format din medici, profesori universitari sau cercetători din Europa de Sud-Est au participat la sesiuni de „întrebări și răspunsuri” și au oferit partenerilor  un feedback pozitiv în ceea ce privește implementarea unui astfel de proiect în România. Aproximativ 70% din auditoriu a considerat faptul că România are nevoie de cât mai multe programe ce acordă prioritate calității vieții seniorilor.

Pe viitor, membrii Universității din București doresc să revină atât în orașul Iași, cât și în alte orașe din țară, pentru a disemina cât mai multe informații date despre platforma Palette.

 

Marți, 22 Mai 2018 06:37

Întâlniri cu utilizatorii finali Palette

Written by

În lunile aprilie și mai, Universitatea din București și Siveco România s-au întâlnit cu aproximativ 40 de potențiali utilizatori finali ai proiectului Palette.

După un început de an promițător în care cei doi parteneri au prezentat proiectul Direcțiilor de Asistență Socială din București, a venit și timpul în care cluburile de seniori din București să întâlnească beneficiile platformei Palette.

Întâlnirile cu potențialii utilizatori finali au avut loc la Clubul Înțelepților din Sectorul 2, la Clubul Seniorilor din Sectorul 4 și la Clubul Seniorilor din Sectorul 6– trei centre în care seniorii se întâlnesc zi de zi și desfășoară diferite activități de terapie ocupațională. Pe parcursul întâlnirilor, seniorii au avut ocazia de a afla informații generale despre proiectul Palette dar și modul în care platforma funcționează. La final, seniorii au avut ocazia să acceseze platforma, unii dintre ei să creeze un cont și să învețe cum pot fi create activități, evenimente sau servicii, sub îndrumarea celor doi parteneri din România.

Cele trei întâlniri de la cluburile seniorilor s-au finalizat cu o colectare de feedback: fiecare participant completând un chestionar fizic prin care și-a exprimat impresiile despre platforma Palette.

În curând, Universitatea din București alături de SIVECO România vor organiza și alte întâlniri cu potențiali utilizatori ai platformei Palette.

 

        

Miercuri, 09 Mai 2018 13:18

Prezentarea proiectului Palette la DGASPC Sector 4

Written by

Universitatea din București alături de SIVECO România au început anul 2018 prezentând proiectul și platforma Palette direcțiilor generale de asistență socială din București. Scopul stabilirii unor întâlniri cu acest tip de instituții este unul dublu: pe de-o parte pentru identificarea de utilizatori și pe altă parte faptul că aceste instituții reprezintă potențiali beneficiari ai proiectului nostru.

 În cadrul întâlnirii de la DGASPC sector 4, partenerii din România au fost întâmpinați de către Dna. Direcor Mihaela Ungureanu și Dl. Director Executiv Alin Stroe. Prezentarea proiectului  a urmărit evidențierea obiectivelor și activităților dar și expunerea metodelor folosite în procesul de co-creație a platformei Palette. Sublinierea faptului că platforma Palette este o platformă prietenoasă, creată de către potențiali utilizatori finali ținând cont de nevoile acestora, a stârnit interesul participanților la întâlnire. În urma prezentării platformei Palette, feedback-ul colectat din partea participanților a fost unul pozitiv: aceștia au declarat faptul că Palette este un produs interesant, cu o interfață ușor de utilizat, și au completat chestionare referitoare la „Preferințele Pieței din România”. Din punct de vedere al îmbunătățirilor care ar trebui aduse platformei, membrii DGASPC Sector 4 au îndrumat partenerii către grupul țintă de seniori ai sectorului 4 pentru a colecta un feedback riguros din partea acestora.

Sfârșitul întâlnirii de la Sectorul 4 a fost marcat de pregătirea unei întâlniri viitoare între membrii clubului de seniori Sector 4, UOB și SIVECO România pentru testarea platformei de către seniori și colectarea de feedback.

 

         

 

 

Joi, 05 Aprilie 2018 05:22

Palette prin București

Written by

La începutul anului 2018, Universitatea din București alături de SIVECO România a început o serie de prezentări a proiectului Palette și în cadrul departamentelor de asistență socială a primăriilor din București. Cei doi parteneri din România au stabilit conexiuni cu reprezentanții a patru instituții din București și au conceput o prezentare facilă a proiectului Palette.

O serie de patru întâlniri au avut loc pe parcursul lunii martie în cadrul instituțiilor: DGASPC Sector 4, DGASPC Sector 6, Clubul Seniorilor Otopeni-Județul Ilfov, DGASPC Sector 2 și DGASMB București. În cadrul acestora, partenerii au rezumat scopul și obiectivele proiectului, rezultatele de până acum și următorii pași ce vor urma până la finalizarea produsului. De asemenea, navigarea în platformă Palette prin crearea de evenimente, activități și prin prezentarea funcționalităților au făcut parte din pachetul de prezentare. Discuțiile între parteneri și participanți au evoluat în timpul prezentării, iar reprezentații instituțiilor s-au arătat entuziaști oferind feedback, prin compeltarea unui chestionar, dar și promisiunea unei viitoare colaborări cu potențiali utilizatori înscriși în departamentele sociale.

În urma serilor de întâlniri, Universitatea din București alături de SIVECO România au colectat feedback, au răspuns la întrebările participanților și au consolidat viitoare relații de parteneriat cu membrii instituțiilor vizitate. În viitorul apropiat urmează ca cei doi parteneri din România să se întâlnească, cu grupuri de potențiali utilizatori pentru a testa versiunea actuală a platformei.